dilluns, 25 de juny del 2012

SORTIDA AL TALLER DE JOSÉ MIGUEL FLORES

El dia 26 d'abril, vam anar a fer una visita a José Miguel Flores, artista forjador, afincat a Móra d'Ebre, des de fa uns 3 anys. L'objectiu de la sortida va ser poder experimentar juntament amb l'artista, amb el material que ell utilitza per crear les seves obres, el ferro. Per nosaltres és important ja que molts dels que hi som a l'aula, realitzarem el PQPI de serralleria que s'imparteix a l'Institut Julio Antonio. Durant tot el curs, ens hem familiaritzat amb les eines, ja que hem anat fent diversos projectes tecnològics, en el mateix espai que treballen els alumnes del PQPI.

La sortida ha estat interessant, perquè José Miguel , ens ha ensenyat amb molta paciència, alguns dels seus treballs  i hem realitzat entre tots una petita escultura "angelet".
José Miguel Flores, és Xilè i es titulat tècnic superior en construccions metàl·liques. El seu treball l'ha portat a viatjar arreu del món i poder treballar en molts projectes relacionats amb la decoració o construccions metàl·liques per empreses importants. Actualment ha fet diverses exposicions amb una obra més escultòrica i artística.
"El meu treball és un intent constant de combinar diversos materials utilitzant mètodes tradicionals i no tradicionals. Les meves peces tracten la dualitat i la transformació, del sòlid al líquid, del ferro a l'orgànic, de l'estàtic a l'animat, un equilibri entre la violència i l'agressió amb bellesa i harmonia. Treballar el metall és un viatge de formació permanent amb el qual intento aprendre tots els seus secrets:" José Miguel Flores

La sortida l'hem fet a l'àrea de Visual i Plàstica i prèviament hem fet una fitxa sobre la forja artística. 

Alumnes de L'A.O.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada