dijous, 21 de juny del 2012

COLUMNES PER LA DECORACIÓ DE L'OBRA DE TEATRE "L'AURULARIA, LA COMEDIA DE LES OLLES"

La professora de castellà Inma Penna, ens va encomanar la realització dels decorats per l' obra de teatre que van representar  els alumnes de 4art de la ESO pel dia 15 de juny en el festival d' entrega d'orles. Es tracta d' "Aurularia" la Comedia de les olles del autor clàssic llatí Plaute, ambientada a Atenes i amb personatges grecs, es tracta doncs, d'una típica Fabula Palliata. Aquest tret és comú a totes les comèdies de Plaute i s'explica per l'ambivalent visió que els romans tenien dels grecs. La professora de castellà ha fet una magnífica adaptació en català per poder interpretar-la.
La decoració que hem creat a l'aula, es tracta de la realització de 5 columnes clàssiques, les quals determinen els 5 escenaris diferents de les escenes de l'obra teatral, tot i que els hi hem donat un disseny artístic.
Ho hem creat a partir de material de rebuig amb materials tan senzills com capses de cartró, papers de diari, filferro, fusta. I la nostra imaginació i creativitat pel resultat de la decoració.
Aquest treball, a part de ser un material necessari pel seu ús, la professora de Visual i plàstica Carme Cuenca  ha fet treballar als alumnes la geometria, la tridimensionalitat i el volum. A més d'aplicar la teoria dels colors i les textures que van treballar a classe.
A partir de fotografies hem realitzat un video del procediment dels decorats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada