dijous, 26 de maig del 2011

CALIDOSCOPI



El calidoscopi va ser inventat en 1816 pel físic escocès Sir David Brewster (1781-1861). Els seus treballs sobre les propietats de l'óptica li van permetre definir les lleis de la polarització per reflexió, va descobrir els raigs tel·lúrics del sol i va inventar el calidoscopi. Dos anys després de la seva invenció es van fabricar centenars de milers de calidoscopis a tota Europa. La gent quedava fascinada per la multitud d'imatges reproduïdes.
El principi es tan senzill que sorpren el fet que no es descobris abans. Es composa d'un tub el qual conté tres miralls iguals, que en tall transversal, presenta un triangle equilàter amb 3 ànguls de 60º, formant un prisma. A l'altra banda del tub a la part interior hi ha diversos objectes de colors i formes diferents, els quals son els responsables de que quan mirem el seu interior es reflecteixin imatges que són realment espectaculars.
A l'aula hem realitzat un calidoscopi per aprendre el seu funcionament, l'hem comprat a l'empresa on-line OPITEC. Ara els alumnes faran el seu propi personalitzat a partir de material de rebuig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada