dijous, 15 de març del 2012

ESFERA DE MUNSELL

L'esfera de Munsell és un dels millors mètodes per descriure i comparar colors entre sí, va ser inventat molt abans de l'era digital, a principis del segle XX. Aquest sistema descriu els colors en base a la seva tonalitat, saturació i lluminositat, magnitud que les persones podem entendre clarament a través del concepte d'una esfera en la que poden estar relacionats, entre si tots els colors visibles, a la manera d'un mapa de tres dimensions.
Albert Munsell, va ser un pintor i professor d'art nascut a Boston l'any 1858. Es dedicava a la pintura de paisatges i retrats.
A part de la docència també va ser inventor del caballet de pintor, d'un fotòmetre de comparació visual i finalment el sistema de notació de colors que coneixem amb el seu nom.
També va orientar el seu sistema a l'àmbit científic i artístic, i a més va patentar i va fundar l'any 1917 una empresa anomenada Munsell Color Company que es dedicava a implementar sistemes de control de color per les indústries, el comerç i el govern.
Els pintors impresionistes es van influenciar de les teories de color de Munsell amb una nova concepció i utilització de color.
Exemples d'investigadors diversos relacionats amb el color.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada