dijous, 19 de gener del 2012

PROJECTE TECNOLÒGIC TAMBORET DE FUSTA

A la assignatura de tecnologia, he realitzat un projecte que es tracta de crear un tamboret de fusta.
Per realitzar-lo he necessitat:
Les fustes abans de muntar
- 4 llistons de fusta de 3´5cm x 40cm.
- 8 llistons rodons de 38cm x 2cm.
- Cola.
- Corda de macramé.
- Serra.
- Trepant pels forats.
- Betun de judea per enfosquir la fusta.

- En primer lloc he tallat les fustes amb les mides corresponents i després les he muntat i encolat. Un cop  muntat l´he ficat una capa de Betún de Judea per enfosquir la fusta i donar-li un aspecte més atractiu.
- Per últim amb corda de macramé he realitzat un entramat per al seient.

Tamboret finalitzat

Nerea Silva.

dilluns, 16 de gener del 2012

MOBILIARI A PARTIR DE MATERIAL DE REBUIG

A l'àrea de tecnologia mecànica, Denis, Jon i jo (Sergi) hem realitzat dos projectes amb material de rebuig que ens hem trobat per les instal·lacions del cicle de mecànica i els hem transformat en dos objectes utilitaris.
Un és tracta de realitzar una taula reciclant la part superior d'un pupitre vell i li hem encastat unes potes metàl·liques també amb material de rebuig que pertenyien a uns tubs d'una caldera antiga. Hem adaptat aquests tubs per poder encastar-los a la fusta. Un cop muntat l'hem pintat amb pintura esmalt de color blanc i un cop eixut l'hem decorat amb la bandera de Etiopía i les potes les hem decorat amb esprais de colors.
  • El segon projecte es tracta de realitzar un moble taula per ubicar una televisió a partir d'un carret de fil elèctric ja que aquest té dos parts de fusta que hem desmuntat. Per altra banda hem adaptat uns tubs de ferro per les potes del moble i les hem muntat a la part inferior de la fusta. També ho hem decorat amb pintura d'esmalt de color blanc.
    Treballant en el primer projecte
    El que ens ha donat mes problemes d'aquest dos projectes ha estat realitzar les potes de ferro del segon projecte ja que com havien de soldar unes planxetes quadrades i com que encara no tenim massa pràctica s'ens ha desmuntat varies vegades fins que ho hem aconseguit.
    Aquesta activitat l'hem realitzat a l'àrea de tecnologia amb el professor Joan Anton Martínez.
    Sergi


    Resultat del primer projecte

    Treballant en el segon projecte

    Segon projecte abans de pintar

diumenge, 1 de gener del 2012

EL NOSTRE ECOARBRE

Cada any els alumnes de la ESO, realitzen diversos projectes en fusta a l'àrea de tecnologia i al llarg del curs, sobren molts trossos de fusta i altres estris diversos que es converteixen finalment en material de rebuig. Amb una mica d'imaginació totes aquestes fustes es poden transformar en alguna cosa utilitària o bé de decoració. I aquest ha estat el nostre objectiu, transformar aquest material  en un ECO-ARBRE de Nadal per l'ambientació del centre.
Cada any l' Aula d'Orientació és la encarregada de decorar els diferents espais, i aquest any ho han  fet a l'assignatura de "Treballs amb materials diversos". Aquesta activitat té la finalitat de realitzar un treball en equip, en el que es valora els materials de rebuig i a partir d'aquí desenvolupar idees creatives i innovadores.

Els alumnes han fet una estructura amb llistons  en forma piramidal, i han anat encastant diverses fustes tallades o bé mòduls diferents per formar aquest ECO-ARBRE. S'ha decorat amb pintura acrílica de color rogent i unes pinzellades daurades  per donar un toc nadalenc. Però aquesta forma també es pot transformar en una làmpada, canviant la seva decoració.

La fusta és encara un recurs que es llença. El seu reciclatge només es fa en alguns països com ara (Canadà). Hem de pensar que la fusta ocupa el 10% de les deixalles de les grans ciutats. Nosaltres hem ficat el nostre gra de sorra al crear aquest ECO-ARBRE.

L'arbre torna a reviure, com les nostres esperances en aquest Any Nou que comença!!!!