dilluns, 14 de març del 2011

SORTIDA AL MOLÍ D'OLI "LA RASQUERANA"



El dia 13 de desembre de 2010, vam fer una sortida tots els alumnes de l'AO al molí d'oli "LA RASQUERANA" ubicat a Rasquera (Ribera d'Ebre).El motiu de la visita era veure tot el procediment que es realitza al molí, desde que les olives són descarregades a la planta de tractament, passen per la cinta transportadora, desprès pel molí i l'envasament.
Vam aprendre que el principal client és el pagès i que els envasos han de ser totalment nous, no es poden reutilitzar i omplir de nou, per raons d'higiene.
El procès que utilitza el molí és mecanitzat i tot el procediment està molt controlat; la temperatura de l'aigua i dels dipòsits, la higiene del recinte on es treballa....
En aquest molí envasen 3 varietats d'oli:
-L'oli arbequí.
-L'oli d'empelte (que és de la Terra Alta)
- Una varietat autòctona que és la fulla de salse que ells han denominat "Sang de Catalunya" la qual exporten a altres païssos: Anglaterra, Itàlia, Alemanya i Polònia, en aquesta última curiosament la venen en les farmàcies.
Com a record del nostre pas pel molí ens van regalar una ampolla d'oli d'un litre acabada d'envasar. Un gran regal perquè l'oli és boníssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada