El dia 13 de desembre de 2010, vam fer una sortida tots els alumnes de l'AO al molí d'oli "LA RASQUERANA" ubicat a Rasquera (Ribera d'Ebre).El motiu de la visita era veure tot el procediment que es realitza al molí, desde que les olives són descarregades a la planta de tractament, passen per la cinta transportadora, desprès pel molí i l'envasament.
Vam aprendre que el principal client és el pagès i que els envasos han de ser totalment nous, no es poden reutilitzar i omplir de nou, per raons d'higiene.
El procès que utilitza el molí és mecanitzat i tot el procediment està molt controlat; la temperatura de l'aigua i dels dipòsits, la higiene del recinte on es treballa....
En aquest molí envasen 3 varietats d'oli:
-L'oli arbequí.
-L'oli d'empelte (que és de la Terra Alta)
- Una varietat autòctona que és la fulla de salse que ells han denominat "Sang de Catalunya" la qual exporten a altres païssos: Anglaterra, Itàlia, Alemanya i Polònia, en aquesta última curiosament la venen en les farmàcies.
Com a record del nostre pas pel molí ens van regalar una ampolla d'oli d'un litre acabada d'envasar. Un gran regal perquè l'oli és boníssim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada