dimecres, 22 de desembre del 2010

dimarts, 21 de desembre del 2010

"EL RACÓ DE MIGUEL HERNÁNDEZ"











Com ja havíem anunciat, aquest any és el centenari del naixement de Miguel Hernández i la nostra classe a part de la decoració del centre hem col·laborat en la realització d'aquest petit racó dedicat al poeta. El departament de castellà del centre ens ha encomanat aquesta feina per posteriors activitats que es realitzaran al llarg del curs vinent.




La nostra aportació ha estat crear un "poema visual "a partir del poema "Nanas de la cebolla" que Miguel Hernández va dedicar desde la presó al seu fill petit amb l'època tràgica que li va tocar viure en plena guerra civil i amb ideals polítics republicans.




L'activitat l'hem realitzat a l'àrea de visual i plàstica, composant una esfera amb 12 tires de cartó reciclat que representen les 12 estrofes de que es composa el poema, a dins del qual penja un fràgil nadó nuet. Cada una de les estrofes del poema l'hem fet cada alumne individualment.




A més, hem realitzat un mural titulat "Para la libertad" amb un retrat i fotografies de Miguel Hernández.

LA NOSTRA DECORACIÓ AL CENTRE







Aquí mostrem més fotografies dels ambients que hem creat en l'aula

dilluns, 20 de desembre del 2010

DECORACIÓ DE NADAL DEL CENTRE

S'apropa l'època de fred i el Nadal ja és aquí. La nostra classe és l'encarregada de la decoració Nadalenca del centre. Hem treballat dos ambientacions diferents, una per la entrada principal del centre i l'altre per la primera planta. La decoració de l'entrada està composta per un arbre i unes estels fetes de vímet, de l'arbre pengen unes figures tridimensionals que hem creat a partir d'unes plantilles que ens va proporcionar la professora en l'àrea de tecnologia. Aquestes formes són de cartró ploma, que és un material que utilitzem molt a classe per fer diverses activitats.
Per realitzar-les, hem calcat al cartró ploma la forma desitjada, les hem tallat i pintat de vermell que un cop eixut hem decorat amb daurat per donar-li un to Nadalenc.
L'altre ambientació es tracta de la realització d'un altre arbre de Nadal i uns flocs de neu amb material reciclat. L'arbre està construït a base de mòduls rectangulars d'un material de plàstic dur que està muntat amb filferro i ràfia de color vermell. Per l'altre banda els flocs de neu estàn realitzats amb porexpan. Hem escollit el color blau amb tons platejats per tota aquesta decoració.


dimarts, 23 de novembre del 2010

CENTENARI DE MIGUEL HERNANDEZ


Dimecres 22 de desembre, és celebrarà en el nostre institut la IV Festa de la Diversitat, és l'últim dia abans de les vacances de Nadal i cada any es preparen moltes activitats. Una d'elles està dedicada a Miguel Hernández en motiu del centenari del seu naixement.
El departament de castellà del centre, té propossades activitats relacionades amb aquest poeta. Per la nostra part en l'àrea de visual i plàstica estem preparant "EL RACÓ DE MIGUEL HERNÁNDEZ" que serà la presentació de les activitats que posteriorment es realitzaran al llarg del curs.
Estem realitzant un mural amb caixes de cartró reciclades i folrades amb paper de diari que matitzarem per donar-li un aspecte vell. També estem creant un retrat de Miguel Hernández, i un poema visual a partir de la poesia "NANAS DE LA CEBOLLA"

RELLOTGES




Mostrem les fotografies d'altres rellotges realitzat per nosaltres. Ens han quedat tots molt bé i a més funcionen a la perfecció.

dimarts, 16 de novembre del 2010

CONSTRUÏM UN RELLOTGE






A l'assignatura de tecnologia, hem fet un projecte.
Es tracta de construir un rellotge i fer que funcioni.
Els materials que hem fet servir són:
-Principalment cartró ploma.

-Pintures,ceres,colors,cúter etc.
L'objectiu d'aquest projecte es fer un rellotge decoratiu construït per nosaltres i que funcioni bé.
Per a poder cumplir l'objectiu hem pensat un model i l'hem dibuixat a un full,el qual pintem i decorem de manera que poguem fer-nos una idea de com quedarà.
Tornem a dibuixar el model però directament al cartró ploma, amb l'ajuda de l'esbós que haviem fet i pintem el rellotge, hem buscat altres colors o materials per a que quedi millor.
Després del procés de decoració, hem col.locat el mecanisme del rellotge i hem comprovat si el seu funcionament és correcte.
Un cop comprovat que tot vagi bé, ja podem penjar el rellotge en algun racó de casa nostra.

M'ha semblat un projecte molt interessant.Es una manera de treballar un projecte i ala vegada pasar-ho bé.
Tamara

dimarts, 26 d’octubre del 2010

LA CLASSE D'INFORMÀTICA


Aquest any tenim la sort de poder utilitzar una sala d'ordinadors nous amb el sistema operatiu LINKAT. Som 11 a la classe i la professora d'informàtica ens està ensenyant diversos programes informàtics que ens poden ajudar molt en la nostra vida qüotidiana.
El primer que hem après es a crear-nos un comte gmail que es un correu electrònic per facilitar la comunicació diferents usuaris. I hem après també a configurar i personalitzar l' Igoogle amb el mateix comte gmail el qual tè diferents dissenys i gadgets.
També estem treballant el open-Office que és un document de text i el open-Office calc que és un document de càlcul.
Un altre dia de la setmana treballem un curs de mecanografia interactiva que es diu "AUGEWEB" que és per apendre la posició correcta dels dits al teclat de l'ordinador. I per últim ens hem donat d'alta al MOODLE
que es l'aula virtual del centre, on enviem a la professora els deures corresponents.

dimecres, 16 de juny del 2010

ELABORAR SABÓ


En l'àrea de ciències hem elaborat sabó. El sabó es produeix a partir d'una reacció química anomenada saponificació. Aquesta reacció química es pot esquematitzar de manera següent.
Greix + Alcali ------ Sabó + Glicerina

Per fer el sabó de rentar la roba s'acostuma a utilitzar com a greix, l'oli de l'oliva i la sosa caústica, com a àlcali.

Per fer sabons de tocador i medicinals s'utilitzen altres olis com l'oli de palma, el d'ametlla el de coco i s'hi afegeixen colorants per donar color, perfums, desinfectants, etc...

Nosaltres a l'aula hem elaborat sabó per rentar la roba. Reciclant oli d'oliva utilitzat.

La recepta que hem utilitzat:
- Un litro de oli d'oliva. Utilitzat o no (optatiu)
- Un litro d'aigua.
-180 grams de sosa caústica.
-Un recipient de plàstic.
-Una cullera de fusta.
-Motlles de plàstic rígid o cartrons de llet..
Afegim els ingredients i hem de remenar sense parar durant una estona. Desprès ho deixem repossar una mica i anar remenant amb estones intermitents fins que s'espessi la barreja.
Un cop espès afegim als motlles la pasta i deixem que s'endureixi per a desmotllar.
L'únic més important és parar molt de compte amb la sosa caústica, ja que és corrosiva i ens podem cremar. S'ha de fer sempre amb la supervisió d'un adult.

dimarts, 15 de juny del 2010

TALLER DE BOLES DE LLANA


En l'àrea de socials vam estudiar el tema de la industria i els diferents sectors. Ens vam interessar més amb el sector de la artesania, i vam fer un recorregut per molts oficis artesans que existeixen actualment i molts que s'han perdut. També hem repassat en tecnologia els diferents teixits, si son sintetics o de fibres naturals. En aquest taller hem elaborat un ninot de boles de llana,cada bola es fa mitjançant dos cartrons de forma rodona amb un forat al mig, anem envoltant el cartró amb la llana de diferents colors i quan ja tenim un bon gruix de llana, tallem per la part externa de la rodona i abans de treure el cartró lliguem pel mig amb un cordó i ja tenim la bola. Per fer aquest ninot, hem fet 6 boles de diferents tamanys i les hem unit.

DISSENY I CONSTRUCCIÓ DE LA MAQUETA D'UN PIS





Aquest projecte també ho vam elaborar el curs passat. Es una activitat interessant perquè és molt complerta.Ho hem realitzat amb el programa del edu365.cat amb l'adreça que tenim enllaçada en el nostre bloc. Cada alumne s'ha creat un pis i s'ho ha dissenyat al seu gust. La mida de la planta en tots el casos és la mateixa i es distribueixen les parets de manera individual. Un cop finalitzada la planta amb el mobiliari corresponent, s'han passat totes les mides a escala 1:30 i han elaborat la maqueta amb unes capses de cartró reciclades. El mobiliari ho han fet amb cartró ploma.

PROJECTE TECNOLÒGIC MECÀNIC

Durant el curs passat en tecnologia mecànica, els alumnes de l'Aula Oberta van començar un projecte que aquest any han continuat nous alumnes. Es tracta de elaborar una barca a partir del motor d'un moto Dervi antiga i un bido d'oli de 150 litres, seccionat per la meitat. Aquest projecte, és molt laboriós amb moltes hores de feina. Els alumnes han après ha utilitzar les eines corresponents per realitzar aquest projecte. Encara no està acabat del tot, li falta el seient i acabar de pulir. Hem fet un video amb una sèrie de fotografies de l'evolució de la barca utilitzant el programa Movie Maker. Aquí mostrem el video.

dilluns, 14 de juny del 2010

BIODIVERSITAT


L'any 2010, es l'any de la BIODIVERSITAT, hem fet diverses activitats sobre el tema, i una d'elles dins del taller de pintura era realitzar un quadre sobre el tema. Hem creat un paisatge del Delta de l'Ebre.

TALLER DE PINTURA

Paisatge de nit realitzat per Jordi

Altre paisatge, realitzat per Jordi


Aquest paisatge esta realitzat per Merce.



Durant el curs hem anat fent el taller de pintura amb fustes reciclades d' activitats anteriors.Hem afegit llistons per a crear els marcs exteriors i hem pulit les fustes abans de pintar-les. Per reproduir els dibuixos, hem tret imatges de internet que ens han agradat i amb paciencia i un criteri de colors que hem anat aprenent barrejant els colors primaris ens han surtit uns quadres molt macos.Aqui mostrem unes imatges de les nostres obres d'art.

dijous, 13 de maig del 2010

PROJECTE MOBIL GAVINA


Hem traballat un projecte que es tracta de realitzar un movil de fusta en forma de gavina,podiem escollir entre la forma de un pelicà,un colom o una gavina.Aquest projecte es de L'OPITEC que es una botiga on-line on hi han molts treballs tecnològics i científics.
El seu procediment es basa en tallar la fusta amb la plantilla de la forma que hem escollit. Ho hem pintat amb pintura acrìlica. Desprès l'hem montat amb molta precisió, ja que les ales han d'estar equilibrades. En la part inferior de la gavina, penja una corda amb una bola de fusta que quan és mou les ales fan un efecte basculant. L'hem penjat en consergeria i queda molt bé. Ha estat un treball entre tots els alumnes.

dimecres, 28 d’abril del 2010

MES FOTOS DE LA DIADA DE SANT JORDI

Actuació del festival de cloenda de la diada de Sant Jordi. Els alumnes ens han mostrat els seus dots artístics en la música i l'interpretació.

MES FOTOS DE LA DIADA DE SANT JORDI

Primeres pinzellades del mural de la Biodiversitat.







dimarts, 27 d’abril del 2010

dilluns, 26 d’abril del 2010

DIADA DE SANT JORDI

La Jornada de Sant Jordi, va ser molt dinàmica.
Nosaltres durant tota la setmana varem preparar els dibuixos dels murs del pati que
aquesta diada van realitzar els alumnes de l' ESO, que es van apuntar a fer l’activitat.
Es van elaborar durant les primeres hores del matí i han quedat força bé.
Aquesta setmana anirem retocant una mica els dibuixos perquè quedin millor.
Us mostrem fotos de la diada de Sant Jordi.

dimarts, 20 d’abril del 2010

ROSES DE SANT JORDI DE PAPER


Aquestes roses estan realitzades amb paper craft de color vermell i paper de seda de color verd. Aquest es el model que es farà en cada classe.Son per a ficarse-les com a pin.

PREPARANT EL MURO PER SANT JORDI



Per la diada de Sant Jordi el centre prepara moltes activitats relacionades amb les festes i tradicions catalanes. Nosaltres hem preparat els murs del pati per realitzar un mural les dos primeres hores del divendres. El mural aquest any ho dediquem a la biodiversitat perque l' any 2010 va sobre aquet tema. També realitzarem un drac tribal que serà el nostre drac de Sant Jordi de aquest any que hem dissenyat nosaltres.
Paral.lament a aquestes activitats en les aules de la ESO faran murals relacionats amb la cultura catalana en general, la realització de una rosa de paper i un cop acabades es farà una marató per el poble i en acabar un esmorzar popular.

dijous, 4 de març del 2010

Sortida a la botiga taller Di-Art

SORTIDA AL TALLER DI-ART

El dia 23 de febrer, vam fer una sortida a la botiga taller di art amb les dos profesores Teresa Ruana i Teresa Moreso. Vam anar a fer fang en el torn de la Núria. La sortida es tractava de veure totes les escultures i peçes de ceramica que la Nuria fa juntament amb l'Albert Sans i I a més fer una demostració al torn d'unapeça única. Els alumnes, tambè les profesores podien provar aquesta experiencia amb el fang.

David, Alex i Jony, van provar el torn, esta bé pero es dificil centrar-lo y fer una forma ben feta. (Redacta David)

---------------------------------------

------------------------------


dijous, 11 de febrer del 2010

LA ESPELMA


Aquesta espelma l'hem fet amb cera reciclada de altres espelmes i per donar-li color hem afegit ceres de colors. Per donar-li aquesta forma tenim un motllo de plàstic que ja està preparat amb una metxa de cotó al mitg, escalfem la cera amb el color que desitgem, i l'aboquem a dins del motllo. Esperem que es refredi per tornar a fer un altre color i tornar a abocar i aixi succesivament fins acabar d'omplir el motllo. Un cop eixut es desenmotlla i ja tenim l'espelma. Es una activitat relativament fàcil, però hem de tindre molta cura, ja que hem de treballar amb la cera calenta i ens podem cremar.

TALLER DE PINTURA



Al taller de pintura he fet un quadre. Un l'he fet amb fang i l'altre amb fusta, l'he pintat amb una barreja els colors primaris per aconseguir tots els colors.

TALLER DE PINTURA

TALLER DE MOSAIC



Primer vam agafar tessel.les (que son pedres de colors de ceràmica i vidre)
I les hem apegat en unes fustes amb cola blanca.
Despres de això i de pegar-les fiquem una massilla de borada.
Un cop eixuta la massilla la llimem perque quedi uniforme.
I
per ultim la pintem del colo que ens agradi.

dijous, 4 de febrer del 2010

TALLER DE FANG





Hem fet un taller de fang!!!!
Hem fet cendrers i quadres amb motllos de guix. Amb la tècnica de placa i xurro. Un cop eixut l'hem pintat amb pintura acrilica.
Ens ho hem passat molt bé!!

RESTAURACIÓ DE CADIRES




En tecnologia mecanica s'han restaurat 3 cadires que estaven molt deteriorades.
Els alumnes han restaurat la fusta interior i l'han tornat a tapissar. També han pintat el ferro de color verd.

LA BARBAKIÚ

Aquest projecte consta de fer una barbacoa a partir d'un bidó de gasoil de 50 litres, l'estem adaptan per que es pugui fer carn a la brasa, li hem fet una porta sota del bidó per treure la cendra, en la seguen foto veiem a david (jo) soldant.