El reciclatge és un dels temes molt importants de la nostra actualitat, cada cop es generen molts residus i les persones estan més sensibilitzades en reciclar i reutilitzar. Amb material reciclat es poden crear infinitat de formes tant artístiques com funcionals.
El taller que estem treballant a l'aula de tecnologia es referent a aquest tema. Els alumnes han buscat informació del seu significat i de quines són les dades més importants de Catalunya, com que nosaltres vivim en la comarca de la Ribera d'Ebre hem trobat aquesta informació que volem compartir:
La Ribera d'Ebre és la comarca que registra millors resultats en la recollida selectiva de les diferents fraccions amb un 53'2% dels residus municipals.
La generació de residus municipals per càpita a les comarques de les Terres de l'Ebre (Baix Ebre, Montsià ,Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta) ha estat la mitjana de Catalunya l'any 2010. La mitjana de generació de residus en aquestes comarques se situa en 1'45 kg per habitant i dia, per sota dels 1'59 kg per habitant i dia de la mitjana catalana. De fet, totes les comarques d'aquesta zona generen un nivell de residus per sota del llindar de la mitjana de Catalunya. La comarca que genera menys residus es Terra Alta i les que generen més, Priorat i Ribera d'Ebre.
El model català de gestió de residus municipals es fonamenta a generar menys residus i obtenir més recuperació. L'objectiu és d'aprofitar al màxim de materials recuperables que puguin retornar al cicle productiu, amb el conseqüent estalvi d'energia i matèries primeres que això suposa,i tractar tots els residus que arribin al seu destí final. Les instal·lacions necessàries per implantar aquest model estan previstes en el Pla Territorial Sectorial d'infraestructures que finança el Govern de la Generalitat a través de l'Agència de Residus de Catalunya. La gestió dels residus municipals de Catalunya de manera moderna i sostenible és una tasca que es porta a terme conjuntament entre el Govern de la Generalitat i ens locals i on la ciutadania té un paper protagonista indispensable.
Que podem fer amb tanta brossa?
Es pot reciclar de moltes maneres, però una manera bona i divertida es reciclant les llaunes i convertir-les en cendrers, mòbils, entre d'altres...
A l'aula d'orientació estem treballant amb les llaunes perquè és un projecte econòmic i a la vegada creatiu.
Entre totes les coses que podem fer, jo he triat un cendrer que és ràpid i molt fàcil de realitzar:
Primer hem de tallar la part superior de la llauna amb unes tisores o amb un cúter:
A continuació tallem unes tires de 1cm o una mica més, vigilant que siguin totes iguals i rectes. Deixem 1 cm abans d'arribar al fons de la llauna:
Anem doblegant cada una de les tires en angle, el que ens marca la circumferència de la llauna. La última només s'ha de ficar on acaba la primera.
I aquest és el resultat del cendrer fet amb només una llauna de refresc. Ja sabeu, quan us demaneu per beure una coca-cola, una fanta,.. no llenceu la llauna, la RECICLEU!!
Amb això us vull dir que està bé llançar el material de rebuig als contenidors corresponents, però si li poseu una mica d'imaginació podeu crear moltes coses!!!
DANI M. AULA D'ORIENTACIÓ
En aquest espai trobareu diverses activitats manipulatives molt didàctiques i creatives que s'han realitzat al llarg dels cursos del 2009 al 2012. Projectes tecnològics , artistics, experiments.. fomentant la participació i la cohesió social de l'alumnat.
dilluns, 21 de febrer del 2011
divendres, 11 de febrer del 2011
RETRATS FAUVISTES
El fauvisme va ser un moviment pictòric francès que va durar aproximadament del 1904-1908.
El terme "fauves" significa en espanyol "fieras" i era atribuït a les seves games cromàtiques estridents i agressives. Els pintors fauvistes creien que a través dels colors podien expressar sentiments i aquest pensament va condicionar la seva forma de pintar. No buscaven la representació naturalista sino realçar el valor del color en sí mateix.
Els pintors fauvistes més representatius són: Henri Matisse, André Derain i Maurice Vlamik.
En l'àrea de Visual i Plàstica els alumnes han realitzat uns autoretrats al estil fauvista i els resultats han estat molt interessants.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)